Våra bästa fighters i Sverige just nu

MMA som sport växer otroligt mycket hela tiden, och det finns bara fler och fler som tränar och tävlar på både amatör- och proffsnivå. I Sverige har vi en tradition av att ta fram och träna flera riktigt duktiga kandidater för de internationella tävlingarna, och är en högt ansedd MMA-nation på de stora arenorna. I denna artikel går jag igenom några av våra bäst, mest omtalade och största MMA fighters i Sverige just nu, där jag har valt ut mina personliga favoriter som den fantastiska nykomlingen Anja Saxmark, men även gamla rävar som Alexander ”The Mauler” Gustafsson som ryktas ha börjat avveckla sin karriär inom MMA. I Sverige har vi som sagt flera riktigt duktiga tävlare, och jag har därför tyvärr fått utesluta flera viktiga personligheter inom sporten. Vilka fighters inom MMA är dina favoriter?

Alexander Gustafsson

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är antagligen Sveriges mest kända MMA-tävlare, och även en av de mer kända i världen. Alexander har varit väldigt omskriven i flera år och började sin karriär som professionell atlet inom MMA redan år 2009 i och med sin första UFC match där han knockade Jared Hamman i första ronden och gick till historien som en av de största MMA-tävlarna genom tiderna. Många tycker även om Alexander för att han är en så go person och väldigt jordnära. Tidigare i år kom en dokumentär ut där Alexander är med, som handlar om hans återkomst till sporten efter att ha blivit knockad av Anthony Johnson år 2015 i en annan UFC match i USA. Vi som följer sporten väntar med spänning på Alexander ”The Mauler” Gustafsson då han gör sin comeback. Jag personligen är helt övertygad om att han kommer att prestera magiskt framöver efter att ha lärt sig av sina misstag.

Anja Saxmark

Anja Saxmark är en grym fighter från Göteborg som förutspås bli det kvinnliga svaret på Alexander ”The Mauler” Gustafsson. År 2015 vann Anja silver i VM i MMA och år 2014 fick hon SM-guld i Shootfighting vilket gav henne en plats i det svenska landslaget i MMA. Anja Saxmark har tränat kampsport i många år och är i dagsläget en del av det svenska landslagets bästa försvarare av samtliga mästartitlar. Hon är känd för sin fokuserade och snabba stil på planen och tävlar i de lättare viktklasserna. År 2015 hade hon otroligt nog sin första match i MMA (efter att ha tränat en hel del förstår) i Las Vegas, och hennes prestationer som har tagit henne till otroliga höjder inom sporten. Jag tror att Anja Saxmark kommer att vinna stort de kommande åren, på grund av hennes envishet och slipande, felfria teknik.

Assan Njie The Black Attack

Assan Njie har länge slagits för GBG MMA och har många vinster bakom sig. Utöver detta är han dessutom en entreprenör som startat företaget Njie Group AB som säljer en aloe vera dryck som blivit uppmärksammad och sålt i mängder på lokala gym. Inte bara nyttigt, utan gott också! Drycken finns i olika smaker som original med ren aloe vera, granatäpple, gojibär, och gul kiwi. Perfekt för dig som tränar MMA och vill ha något svalkade för strupen i pauserna. Drycken beskrivs som ett lite nyttigare alternativ för den som längtar efter saft, juice eller läsk. Även om Assan Njie inte tävlar på elitnivå längre är det en kul produkt att köpa om man vill sponsra honom och visa att man stöttar honom som fan. Assan Njies företag har blivit väldigt framgångsrikt och omskrivet, och han är definitivt en av våra hetaste MMA fighters just nu, även om han inte längre tävlar på sin forna nivå.