Tävlingarna du ska hålla koll på

Mixed Martial Arts kan vara en riktig djungel. Med alla de olika reglerna som konstant förändras och de många tävlande som går in och ut i sporten i egenskap av utövare av andra kampsporter. För att göra livet lite lättare för dig som följer sporten har jag här sammanställt en modest liten lista över de absolut viktigaste tävlingarna inom Mixed Martial Arts som du bör hålla koll på om du är intresserad av sporten, oavsett om du tränar eller vill hålla på med betting. MMA erbjuder flera spännande tävlingar att följa för den som är intresserad av sporten.

SM– Svenska Mästerskapen

Är du nybörjare inom MMA – oavsett om du är tävlande eller bettar på kämparna – så är det bäst att börja med att hålla sig till de svenska mästerskapen, eller svenska MMA-ligan som den också kallas. Det hålls årligen flera tävlingar inom MMA. Svenska ligan kommer år 2017 att hålla flera tävlingar i hela Sverige, så det finns en stor chans till att få sitta och titta på en match live. Inget slår att ha plats på första ronden och heja på en kompis, eller för den delen betta på sin favorit. Under 2017 kommer svenska ligan hållas ibland annat Malmö, Växjö, Skövde, Göteborg, Umeå och Västerås. Tävlingar hålls även i Stockholm, Nyköping och Helsingborg. Finalen för SM år 2016 hölls i Umeå.

EM Europeiska Mästerskapen

EM står för Europeiska Mästerskapen och hålls, som för många andra sporter, även inom Mixed Martial Arts. Sverige har den senaste tiden nått stora framgångar inom sporten på internationella tävlingar och växer tydligt som MMA-nation. Under år 2016s mästerskap tog Sverige hem flera vinster till ett stolt landslag. Vinsterna inkluderade ett brons, två silver och otroliga fem guld i olika vikter, jämnt fördelat för damer och herrar. Europeiska mästerskapen hålls varje år i ett på förhand utvalt land i Europa. År 2016 hölls IMMAF European Championships – vilket är det internationella namnet för EM i MMA – i Tjeckien. År 2017 förutspås det hållas i Sofia, Bulgariens huvudstad.

VM– Världsmästerskapen

VM i Mixed Martial Arts hålls på förutbestämda platser över hela världen, med en tävling varje år. På det sättet finns det alltid fler tävlingar igång än i till exempel fotboll, och är därför en tacksam sport att både följa och delta i. Anledningen till att det hålls så många tävlingar är troligen för att det är lättare för en tränare att få upp sin kämpe till rätt nivå än vad det är att svetsa samman ett helt fotbollslag. MMA är en högst individuell sport där mycket fokus ligger på att få igång sitt eget fokus och hitta sin personliga teknik. Världsmästerskapen i MMA går även under det engelska namnet IMMAF World Championships på som står för International Mixed Martial Arts Federation. Den senaste världsmästerskapen hölls 2016 i Las Vegas och nästa kommer att hållas år 2017 i Bahrain som är ett litet land öster om Saudiarabien och norr om Qatar. Det annonseras alltid ut i god tid innan mästerskapen vilket land tävlingen kommer vara i, och efter det följer flera uppdateringar om vilka fighters som kommer att delta. Ska du spela på odds inom MMA eller delta själv i tävlingarna är det bra om du håller dig uppdaterad om vilka som ska delta, då detta antagligen kommer påverka ditt utfall.